Wild

Wild

Hollywood släpper ytterligare en vandringsfilm baserad på den bästsäljande boken med samma namn.

Med ett kraschat äktenskap och en död mamma har Cheryl tappat allt hopp. Efter år av extremt destruktivt levande fattar hon ett avgörande beslut. Utan någon som helst erfarenhet eller kunskap bestämmer hon sig för att vandra Pacific Crest Trail.

Pacific Crest Trail (PCT) är en 4286 kilometer lång vandringsled som går igenom de högsta delarna av bergskedjorna Sierra Nevada och Cascade som löper parallellt med USAs västra kustlinje. Leden startar vid den amerikanska gränsen mot Mexiko, strax söder om Campo i Kalifornien och slutar vid USAs gräns mot Kanada i utkanten av Manning Park i British Columbia.

Vandrare som går hela vägen, vilket normalt tar fyra till sex månader, kallas Thru-hikers. Det är en mycket stor utmaning och kräver noggranna förberedelser. Av de runt 300 som ger sig på leden varje år är det runt 180 som tar sig hela vägen fram.

Regissören Jean-Marc Vallée har gjort en känsloväckande, aktuell och rå film med en urstark Reese Witherspoon i huvudrollen. Filmen visar på ett subtilt sätt, inramat i vackra bilder, att naturen ger oss den visdom vi behöver för att veta vad som är rätt och att vi människor liksom flygplan kanske startar bäst mot vinden.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2015-08-05 15:26
Tillagd i varukorgen