Tuff kamera för hårda äventyr

Tuff kamera för hårda äventyr

Olympus nya äventyrskamera TG-820 är något att tänka på inför vinterns äventyr. Förutom att kameran är väldigt tålig tar den otroligt bra bilder.

Ny teknik gör den användbar även i dåligt ljus. Den är dessutom nästan lika snabb som en systemkamera, vilket man verkligen inte kan säga om alla kompaktkameror.

Kameran är krossäker och står emot tryck upp till 100 kg. Den är vattentät ner till 10 meter och tål att tappas i ett betonggolv från 2 meter meters höjd. LCD-skärmen är nästan omöjlig att repa och den är frystålig till -10°C. Förutom att den tar knivskarpa bilder så kan du också filma i upplösningar upp till full HD.

Det finns många programalternativ att botanisera bland om man är på det humöret. Slagkontrollen och knapparnas utformning gör det möjligt att ta bilder och göra de vanligaste inställningarna utan att ta av sig handskarna.

Ska man säga något negativt är att zoomen är snålt tilltagen med 5x optisk zoom (28-140 mm) och att den väger 206 gram, vilket gör den något klumpigare än sina föregångare. Jag tycker dock att zoomen är tillräcklig för de mesta tillfällena och att klumpigheten vägs upp av tåligheten.

Magnus Brink, November 2012

B4adventures.se

2012-11-30 16:28
Tillagd i varukorgen