The Way

The Way

Martin Sheen spelar Tom som vandrar Camino de Santiago för att hedra sin döda son.

The Way är en inspirerande berättelse om de utmaningar vi ställs inför när vi vandrar fram i vår föränderliga värld.

Martin Sheen spelar Tom, en butter läkare som kommer till Frankrike för att hämta hem sin döda son, spelad av Emilio Estevez, som också är filmens regissör. Sonen dödades av en storm när han gick den världsberömda vandringsleden Camino de Santiago genom Pyreneerna. I stället för att åka hem bestämmer sig Tom för att själv gå den 80 mil långa vandringsleden för att hedra sin sons minne.

Tom som är helt oerfaren som vandrare förstår först inte vilken djupgående inverkan hans beslut får och även om tanken var att gå vandringen ensam får han snart sällskap på vägen.

Filmen som är gjord på plats har genomgående enastående musik väl anpassad till både handling och de fantastiska naturscenerierna. Den blir lite som en bild- och musiksatt dagbok där resan är viktigare än destinationen.

The Way är inget för den som söker action utan lunkar på i ett tänkvärt, poetiskt och hoppingivande tre-kilometer-i-timman tempo. Jag är säker på att jag inte är ensam om att bli inspirerad till att packa min ryggsäck och ge mig av.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2015-02-02 17:17
Tillagd i varukorgen