The Big Year

The Big Year

Steve Martin, Jack Black och Owen Wilson gör en komedi om  fågelskådning vilket gör filmen på flera sätt till motsatsen till den lugna, stillsamma aktivitet ornitologi brukar innebära.

En person går igenom en medelålderskris, en annan den typ av kris man får senare i livet och den tredje en kris som kanske mest handlar om att han inte lever som alla andra.

Det de tre har gemensamt är att de är trötta på att styras av skyldigheter och ansvar och därför bestämmer sig för att ägna ett år av sina liv för att följa sina drömmar. Året tar dem på en spännande resa med livsförändrade äventyr.

Filmen, som kom 2011, är gjord av David Frankel som kanske mest är känd för diverse chic-flics. De tre rivalerna spelas av inga mindre än Steve Martin, Jack Black och Owen Wilson, vilket är rätt förvånande.

Filmen är en komedi och utspelar sig i fågelskådningsmiljö men är på många sätt motsatsen till den lugna, stillsamma aktivitet ornitologi brukar innebära.

The Big Year är som de flesta amerikanska komedier, helt förutsägbar, men den är också full av fina naturbilder och fåglar. Tillsammans med den inspirerande musiken vaggas man in i en skön positiv känsla.

Om du känner att du har fastnat i gamla hjulspår och verkligen vill följa dina natur- och äventyrsdrömmar kan jag klart rekommendera denna lättsamma komedi som inspiration.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2015-10-20 12:38
Tillagd i varukorgen