Nödsändare och tracker (Stand alone)

Nödsändare och tracker (Stand alone)

Den andra generationen Spot tracker är en liten satellitbaserad nödsändare som har täckning över nästan hela jordklotet.

Den andra generationen Spot tracker är en liten satellitbaserad nödsändare som har täckning över nästan hela jordklotet. Den lilla dosan är vattentät och väger bara 147 gram och drivs med tre stycken Lithium AAA batterier som räcker ett år vid normal användning.

Spoten fungerar inte bara för nödsituationer utan går även att använda för att kommunicera med familj och vänner under resans gång. Man kan exempelvis skicka sina GPS-kordinater med jämna mellanrum för att visa var du är och att du mår bra även om du inte har mobiltelefontäckning. Om du vill kan dessa meddelanden läggas upp online på en karta så den som vill kan följa din tur i realtid.

Om du hamnar i trubbel kan du skicka nödmeddelande till utvalda vänner och är du i akut behov av hjälp finns möjligheten att alarmera räddningstjänsten i det land du befinner dig. En tilläggsförsäkring för en liten årlig kostnad täcker dessutom räddningskostnaderna på upp till 100.000 US dollar.

Magnus Brink

B4Adventures.se

2012-03-01 16:39
Tillagd i varukorgen