Nödsändare och Tracker (Bluetooth)

Nödsändare och Tracker (Bluetooth)

Den tredje generationen av satellitbaserad nödsändare som har täckning över nästan hela jordklotet. Den här versionen styr du sändaren med din Smartphone.

Spot Connect är den tredje generationen av satellitbaserad nödsändare som har täckning över nästan hela jordklotet. Den här versionen styr du sändaren med din Smartphone (Android/Iphone) via Bluetooth. Den lilla dosan är vattentät, väger bara 138 gram och drivs med två stycken Lithium AA batterier som räcker sex dagar vid kontinuerlig användning.

Precis som den förra versionen fungerar Spot Connect inte bara för nödsituationer utan går även att använda för att kommunicera med familj och vänner under resans gång. Man kan skicka sina GPS-kordinater med jämna mellanrum för att visa var du är och att du mår bra även om du inte har mobiltelefontäckning. Om du vill kan dessa meddelanden läggas upp online på en karta så den som vill kan följa din tur i realtid. I den nya versionen kan du också skicka sms meddelanden på upp till 41 tecken till alla i din telefonbok och uppdatera Facebook och/eller Twitter. Möjligheten att också ta emot meddelanden är dock ännu inte möjligt.

Uppstår problem kan du skicka nödmeddelande till utvalda vänner och är du i akut behov av hjälp finns möjligheten att alarmera räddningstjänsten i det land du befinner dig. En tilläggsförsäkring för en liten årlig kostnad täcker dessutom räddningskostnaderna på upp till 100.000USD.

Spot connect är lättanvänd, bra och kul för den som rör sig utanför mobiltäckning. Tidigare versioner har fått en del kritik för att orsaka falsklarm vilket senare versioner har löst genom mer genomtänkt placering av knapparna. Om du är mer intresserad av en enhet som styrs av egen knappsats kan du läsa recentionen av Nödsändare och Tracker (Stand alone).

Magnus Brink

B4Adventures.se

2012-06-04 16:34