Högtalare i hjälmen

Högtalare i hjälmen

Outdoor Tech Chips Ultra är innovativa trådlösa hörlurar för din skidhjälm.

Outdoor tech har vidareutvecklat tidigare versioner av sina hjälmkomparativa hörlurar och nu gjort dem helt trådlösa. Eller hörlurar förresten. Chipsen är med sina platta 40 millimeters högtalarelement ett slags mellanting mellan hörlurar och högtalare. Och de har ett fantastiskt bra ljud med tung bas och skarp diskant.

Chipsen passar i alla skidhjälmar som är förberedda för ljudsystem. Du laddar enkelt upp dem i det medföljande fodralet på cirka två timmar och har därefter tillräckligt med ström för en lång dag i bergen. Om strömmen skulle ta slut innehåller fodralet en powerbank som räcker till ytterligare tre hela laddningar. Fodralet skulle dock kunna gjorts något mindre och smidigare för att bättre få plats i jackfickan.

De ansluter till din telefon via Bluetooth och då alla inställningar finns inbyggda i respektive chips behöver du inte ta fram din telefon vid inställningar. Du behöver faktiskt inte ta av dig handskarna eller ens tumvantarna för att enkelt styra de vanligaste funktionerna genom att trycka utanpå öronskydden på hjälmen.

För oss som inte har musik på när vi åker skidor men ändå vill kunna svara i telefon utan att behöva ta av oss handskarna är detta också en fungerande lösning då det finns en inbyggd mikrofon i det högra chipset. Då chipsen av energisparskäl har en funktion som kopplar ner efter tio minuters inaktivitet sker uppkopplingen av samtalet därefter dock inte omedelbart. Att starta chipsen och därmed anslutningen till telefonen går dock så snabbt att det ändå fungerar bra att svara. Om man vill ringa upp fungerar röststyrning av både Android och Iphone utmärkt.

Magnus Brink

www.b4adventures.se

2020-01-28 11:15
Tillagd i varukorgen