Esspresso i vildmarken

Esspresso i vildmarken

Handpresso är en manuell cykelpumpsliknande espressomaskin som är enkel att använda och ger en perfekt god espresso.

Du börjar med att pumpa upp trycket i handpresson till 15 bar, vilket fungerar som att pumpa luft i ett cykeldäck. I nästa steg fyller du på behållaren med varmt vatten från stormköket eller din termos och placerar en engångsportion kaffe i form av en kaffepod i hållaren. Slutligen skruvar du fast locket och trycker in en knapp för att vattnet ska rinna igenom filtret.

Maskinen gör riktigt gott kaffe och lyckas till och med att få till en fin crema på toppen. Kaffepodsen är E.S.E. standard och finns i en mängd fabrikat. De finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer och det finns såklart ännu flera sorter att köpa på nätet. Handpresso maskinen finns också i en variant för löskaffe så då kan man ta med vilket malt espressokaffe som helst eller ännu bättre i en hybridvariant som fungerar både för malt kaffe och pods och därför ger störst valfrihet.

Som tillbehör finns ett hårt fodral kanske mer för att skydda annan utrustning än maskinen i sig som är rejält byggd för att palla trycket och därför också väger 475 gram. Gott kaffe men kanske mer för resan och basecamp och inte för det ultralätta äventyret.

Magnus Brink Mars 2013

B4Adventures.se

2013-03-15 14:18
Tillagd i varukorgen