Eiger Sanction

Eiger Sanction

En kombinerad spion- och klättrarthriller med vidunderliga vyer över Eiger och Jungfraumassivet

Eiger Sanction, som kom redan 1975 är en thriller baserad på en roman av Trevanian. Filmen är regisserad av Clint Eastwood som också spelar huvudrollen Dr. Jonathan Hemlock, professor i konsthistoria, som tidigare har haft ett hemligt liv som anställd lönnmördare inom en internationell underrättelseorganisation.

Hemlocks dagar som numera mest går ut på att studera konst tar honom tillbaka till sitt gamla liv då han blir utpressad till att genomföra ett sista mord ”a Sanction”. Offret är en av tre män som står inför en bestigning av Eiger, ett vackert men mycket svårbestiget bergsmassiv i schweiziska Alperna. Hemlock är en erfaren bergsklättrare men upptäcker snart att han inte vet vilken av de tre männen som klättrar Eiger som är hans måltavla.

Man kan undra om en kombinerad spion- och klättrarthriller verkligen kan fungera men där storyn inte håller måttet täcks den väl av det hissnande fotot och de vidunderliga vyerna över Eiger och övriga delar av Jungfraumassivet. Trots att filmen nu har några år på nacken är den klart sevärd.

Magnus Brink

B4Adventures.se  

2017-10-10 16:55
Tillagd i varukorgen