Belysning i skogen

Belysning i skogen

Jag är förvånad över hur många djurögon man ser glimma till under en löptur en sen kväll i skogen utanför Hässelby.

Sluta inte att springa i skogen när de mörka årstiderna kommer. Skaffa en bra pannlampa istället. Det är en häftig känsla att springa i kompakt mörker. Du är säkert helt ensam och du får garanterat upp farten av adrenalininjektionerna du får när det knakar till i mörkret. Jag är förvånad över hur många djurögon man ser glimma till under en löptur en sen kväll i skogen utanför Hässelby.

Silva X-Trail är en bra pannlampa för löpning. Trots att den delen som sitter på huvudet bara väger 80 gram lyser den kraftiga LED-lampan hela 75 meter vid full effekt. Två sidolampor ger god sikt även för nästa löpsteg, vilket uppskattas nu när löven börjar täcka de ibland hala rötterna och stenarna. Lampan sitter stadigt på huvudet och det är lätt att hitta rätt ljusvinkel för din löpstil.

Batteripacken är extern och placeras bäst i fickan eller spänns fast runt höften med det medföljande bältet. Standardmodellen har plats för 4 AA batterier mellan X-trail Plus har ett, något lättare (135 gram) uppladdningsbart, li-ion batteri. Batteriet räcker 30-45 timmar beroende på vilken modell du väljer men beror också på vilket av de fem olika effektlägen du använder. En batteriindikator talar om hur mycket tid du har kvar.

I paketet följer det också med hjälm och cykelfäste om du hellre cyklar eller klättrar i mörkret. Pannlampan är vattentät enligt IPX6.

Magnus Brink, November 2011

B4Adventures.se

2012-06-04 17:04
Tillagd i varukorgen