Sörmlandsleden

Sörmlandsleden Sörmlandsleden Sörmlandsleden Sörmlandsleden Sörmlandsleden Klicka för en förstoring

Sörmlandsleden invigdes 1973 och blev då Sveriges första låglandsled. Med sina drygt hundra mil är den fortfarande en av de längsta. Leden går igenom trolska skogar, öppna landskap och över fantastiskt släta havsnära klippor. Man passerar också många historiska minnesmärken och gamla kulturbygder.

Sörmlandsleden är uppdelad i sextiotvå etapper som är mellan 10-25 kilometer långa. Terrängen innehåller allt från riktigt tuff vandring till den lättaste söndagspromenaden.

Det finns de som går hela leden i ett sträck men du kan förstås välja ut en etapp för en lång eller kort dagstur. Med egen bil, taxi, buss eller tåg kan man lätt hitta bra trailheads att utgå ifrån.

Om du vill göra en tvådagarstur finns det enkla vindskydd längs leden, men vill du vara säker på att få bo enskilt med tak över huvudet bör du ta med dig ett tält. Vill man bo mer bekvämt finns det vandrarhem, hotell och andra boendealternativ i närheten.

Gillar du att bada kan du svalka dig i någon av de åttio+ sjöar du passerar eller såklart i havet.

Mer information

Föreningen Sörmlandsleden växer ständigt och har nu närmare 3000 medlemmar. Du hittar mer info om föreningen och leden på www.sormlandsleden.se

Boken Vandra Sörmlandsleden ger en komplett guide till samtliga etapper. Du hittar den där böcker säljs eller på kartbutiken som också har alla kartor du kan tänkas behöva. Att leden är väl utmärkt eller att du har kartor i din telefon eller gps är inget du enbart kan förlita dig på.

Etappbeskrivningar

Vi har inte gått så många etapper av Sörmlandsleden ännu. Fler beskrivningar kommer efter hand.

Business Basecamp

Mobil konferensanläggning med spektakulärt tält för ditt möte eller affärsplanering. Ta naturen till hjälp för att ta din affärsutveckling ett steg längre. Läs mer här.

Guidad vandring

Om du inte vill gå själv kan du följa med på en guidad vandring. Vår guide Magnus har lång erfarenhet av vandring och friluftsliv och har genomfört vandringar i Europa, Oceanien och Nordamerika. Han har också gjort många längre turer i de flesta delar av den Skandinaviska fjällkedjan. Läs mer här.