Upplandsleden

Upplandsleden Upplandsleden Upplandsleden Upplandsleden Upplandsleden Klicka på bilden för större karta

Upplandsleden går genom Uppland från Barkarby station till Gävle, vilket är cirka 35 mil. Till detta kommer tre systerleder; Härjarö - Siggefora via Enköping och Bålsta - Skokloster. Det finns också en kortare led sydväst om Gysinge. Förmodligen har dessa tre leder varit en del av en tidigare västlig sträckning av leden.

På den här sidan hittar du ledbeskrivningar som är gjorda under de dagsvandringar jag och min vandringskompis Peter genomförde på leden under 2011-2013. De flesta etapper kan nås med kommunal transport, vilket dock kräver tid för planering och genomförande. Taxi kan ibland vara nödvändig och bör då förbeställas. Ofta har vi använt oss av två bilar vi ställt vid start respektive mål för varje etapp.

Leden är ibland ganska dåligt uppmärkt i terrängen och på vissa sträckor är även stigen svår att se. Genom Sigtuna kommun saknas markeringar i terrängen helt. Skyltar med avståndsangivelser är ofta underskattade. En karta är därför ofta nödvändig för att hitta vägen. Under 2013 förändras viss sträckning av leden och nya etappindelning genomförs. Läs mer på huvudmannen Upplandsstiftelsens hemsida.

Kartor

Terrängkartan täcker hela området. Jag har dock upptäckt att till exempel Calazos kartor för Norra Stockholm och Uppsala är väldigt användbara även för andra äventyr. Detsamma gäller även Utekartans Roslagsserie. Kartbutiken har ett bra utbud och snabb service.

Mobil konferensanläggning med spektakulärt tält för ditt möte eller affärsplanering. Ta naturen till hjälp för att ta din affärsutveckling ett steg längre. Läs mer här.

Om du inte vill gå själv kan du följa med på en guidad vandring. Vår guide Magnus har lång erfarenhet av vandring och friluftsliv och har genomfört vandringar i Europa, Oceanien och Nordamerika. Han har också gjort många längre turer i de flesta delar av den Skandinaviska fjällkedjan. Läs mer här.