Guidad vandring

Att vandra är ett bra sätt att komma nära naturen. Den stora skogen, en vacker vy eller varför inte ett dopp i en trollsk tjärn. När man vandrar finns det också tid för samtal om livets stora frågor.

Runt Stockholm finns mycket mer vildmark än vad man kan tro och vi guidar vandringar genom några av de allra finaste och mest orörda naturområden.

Du kan välja att vandra själv med en guide eller följa med i en grupp. Du bär bara det du behöver för dagen. Resten ordnar vi.

Guide - Magnus Brink

Magnus har lång erfarenhet av vandring och friluftsliv. Tillsammans med familj och vänner har han genomfört vandringar i Europa, Oceanien och Nordamerika. Han har också gjort många längre turer i de flesta delar av den Skandinaviska fjällkedjan. Magnus är alltid på vandring och på senare år har han betat av stora delar av låglandslederna runt Stockholm. Förutom stora kunskaper om djur, natur och friluftsliv berättar han gärna om landskapets historia och kultur. Magnus arbetar också som managementkonsult och är professionell coach. Han är certifierad i vildmarksanpassad första hjälpen och hjärt- och lungräddning vid NOLS Wilderness Medicine Institute.

Fyra favoritvandringar

1.    Dagsvandring i Tyresta som är Stockholms närmaste nationalpark – Vi vandrar i en riktig trollskog med fallna mossklädda stammar, dramatiska klippor och klara skogssjöar. Upplev urskogen med alla sinnen. Kanske hör vi storlommen när vi äter lunch på släta klippor med utsikt över Årsjön.

2.    Dagsvandring från Stockholms västra utpost. Turen startar vid Kyrkhamn, där vägen tar slut. Snart passerar vi Gåseborgs fornborg med vidunderlig utsikt över mälaren. Det blir kuperad sjönära vandring och vi går också förbi Görvälns herrgård från 1600 talet innan vi når etappmålet i Kallhäll.

3.    Dagsvandring på vackra Väddö i Stockholms norra skärgård. Vi följer den östra kustlinjen i mycket varierad terräng och fantastisk utsikt över Ålands hav under hela dagen. Vi passerar lämningar efter gruvdrift och marmorbrott och strax innan etappmålet i Grisslehamn går vandringen förbi Albert Engströms ateljé.

4.    Jämtlandsfjällen (3 dagar) Bara en timmas flygresa och ytterligare en timmas transfer gör Jämtlandsfjällen lämpliga för en förlängd helgvandring ovanför trädgränsen. Lämplig tur för dig som vill pröva på fjällvandring för första gången. Vi bor i STFs stugor eller i tält.

Praktiska detaljer

Vi skräddarsyr alla vandringar efter våra gästers kapacitet och önskemål. Dagsetappernas längd och gästernas önskemål styr också starttid och sluttid.

  • Nöjet blir större med en lätt ryggsäck och vi hjälper gärna till med förslag på lämplig utrustningslista. Kängor eller andra grova skor gör fötterna gladare. Viss utrustning kan hyras av oss.
  • Fika och lunchpaket ingår.
  • Vid flerdagars vandringar bor vi enkelt men bekvämt och äter lagad middag.
  • Vår guide är certifierad i vildmarksanpassad första hjälpen och hjärt- och lungräddning av NOLS Wilderness Medicin Institute och har en välfylld första hjälpenväska.
  • Vi bär alltid satellitbaserad kommunikationsutrustning vilken även fungerar utanför mobiltäckning om man behöver nå räddningstjänsten eller ta andra kontakter.

Transport till och från start och mål kan också ordnas på förfrågan. Vill du veta mer kontaktar du oss här.

Tillagd i varukorgen